Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Προκήρυξη  του αγώνα των 6 χιλ.

“Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης “

Νέος μικρός αγώνας στον βορειοανατολικό Όλυμπο μήκους 6 χιλ.

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 
 

ΓΕΝΙΚΑ 

Ο αγώνας  “Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“  θα πραγματοποιηθεί  για πρώτη φορά την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, την ημέρα που διεξάγεται και ο North Οlympus Trail  Vrontou  20 χιλ. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος  στη μνήμη της  Αγίας Κόρης.  Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 6 χιλ. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας  κυκλική διαδρομή με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα ορίζεται στις δύο (2) ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, με νερό και ισοτονικά ,περίπου στο μέσον της διαδρομής στη θέση Τζουβάλι.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο αφετηρίας  τους   Άγιους  Αποστόλους,  όπου και βρίσκονται τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς.  Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 280 μέτρα και το μέγιστο 600μ . Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο και ενώνει  τα δυο μεγάλα ρέματα του βορειοανατολικού Ολύμπου αυτό της Αγ. Τριάδας και της Αγ. Κόρης

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους). Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν  μετά το Πάσχα  και θα διαρκέσουν μέχρι Πέμπτη 25 Μαΐου 2017  θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο  λογαριασμό της διοργάνωσης. 

 

Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι : 

Τράπεζα Πειραιώς: IBAN  GR10  0171  6160  0066  1614  0382 267. Ο λογαριασμός ανήκει στον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΒΡΟΝΤΟΥΣ.

 

«Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και τον αγώνα 6χιλ “Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ 

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 04/06) και ώρες   08:00-09:00 στους  Άγιους  Απόστολους. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας καθώς και την ηλικία του/της.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ 

Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 5 Ευρώ. 

Στην τιμή περιλαμβάνονται: 

δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, 

τροφοδοσία σε ένα σταθμό, 

ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,

αναμνηστικό μετάλλιο  σε όσους τερματίσουν 

 υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στην περιοχή  Τζουβάλι  (νερό και ισοτονικά). 

 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ 

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 2 (δύο) ώρες και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα). 

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ  – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ώρα Εκκίνησης:  9.30 π.μ   με αφετηρία και τερματισμός  τα γραφεία τους Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς στη θέση Αγ. Απόστολοι. Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται  4 χιλ δυτικά από το χωριό Βροντού με κατεύθυνση προς τον Όλυμπο.

 

ΕΠΑΘΛΑ 

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα. 

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν  τον αγώνα.

 

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ ΑΓΩΝΑ 6km

οι απονομές του αγώνα των 6 χιλ θα ξεκινήσουν στις 12.00 στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

 

Οι υποστηρικτές του αγώνα  είναι:

 το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης,

 η Διασωστική Ομάδα Κατερίνης,

 η  ομάδα  Olympus Mountain Activities, 

 η ομάδα του Olympus Mythical Trail, 

 η ομάδα του Olympus Marathon, 

 η ομάδα του almiraMAN,

 η Ποδηλατική Απόδραση Κατερίνης, 

 η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Δίου, 

 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγ. Σπυρίδωνα, 

 ο ΕΟΣ Κατερίνης,

 ο ΣΕΟ Κατερίνης , 

 ο ΕΟΣ Καρίτσας,

 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αιγινίου,

 η ομάδα Ουρλιά (Δίον) και 

 ο ΕΟΣ Βροντούς.

 

Τον αγώνα στηρίζουν επίσης ως συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου Ολύμπου.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ 

Καταφύγιο Κρεβάτια – Όλυμπος 

Για την διαμονή σας, στη περιοχή μπορείτε να επιστεφτείτε  το  δικό μας καταφύγιο στο οροπέδιο Κρεβάτια και σε υψομ 1.010μ. Για να φτάσουμε εκεί περνάμε το χωριό Βροντού και ακολουθούμε  το χωματόδρομο από την Αγ. Τριάδα και σε περίπου 20 λεπτά θα βρίσκεται στο καταφύγιο. Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 20 άτομα σε δυο  δωμάτια. Λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα με σπιτικά πιάτα και μεζέδες. Από το καταφύγιο ξεκινούν μονοπάτια κάθε είδους, από μια ολιγόωρη κυκλική βόλτα με επιστροφή πάλι στο καταφύγιο έως πολύωρη πεζοπορία έως το οροπέδιο των Μουσών. 

Πληροφορίες Τσιμήτρης Ιωάννης & Σπανός Κώστας   6944547441 και 6942665896

 

Πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες 

Για πληροφορίες που αφορούν τους  αγώνες  μπορείτε να απευθύνεστε στον πρόεδρο του ΕΟΣ Βροντούς Γάκη Ιωάννη (τηλ 697 222 4665), και στα μελή Τασίκα Αθανασία (τηλ 697 845 1330) και Σπανό Γιώργο (τηλ.6973 804 843) και στο στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία 'Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης', στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας κινείται σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας των 20km έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα των 20km NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και για κάθε είδους ανακοίνωση που αφορά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Περισσότερα...