Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

Άνοιξε η φόρμα εγγραφών του NOT VRONTOU 2017. Όλες τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

 

Προκήρυξη του 2ου αγώνα NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOY 2017 (NOT VRONTOU) 20km

http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/not-vrontou-2017/rules-2017 

 

Προκήρυξη του νέου μικρού αγώνα των 6km ‘Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης’

http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/not-vrontou-2017/rules-2017-6km  

 

Για τη συμμετοχή σας στον 2ο αγώνα NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU 2017, καθώς και στον νέο μικρό αγώνα των 6km, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 και με αφετηρία τους Αγίους Αποστόλους Βροντού Πιερίας, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής

http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/not-vrontou-2017/registration-form-2017 

 

Στον παρακάτω πίνακα εμφανίζονται οι συμμετέχοντες αθλητές στον αγώνα NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU 2017 (NOT VRONTOU 2017) για τον αγώνα των 20km

http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/not-vrontou-2017/list-not-vrontou-2017-20km 

 

Στον παρακάτω πίνακα εμφανίζονται οι συμμετέχοντες αθλητές στον αγώνα NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU 2017 (NOT VRONTOU 2017) για τον αγώνα των 6km

http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/not-vrontou-2017/list-not-vrontou-2017-6km 

Νέος μικρός αγώνας στον βορειοανατολικό Όλυμπο μήκους 5 χιλ.

Σκοπός της  Οργανωτικής  Επιτροπής του North Olympus Trail Vrontou (ΕΟΣ Βροντούς) είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων, ανεξάρτητα από την ηλικία σε αθλητικές δράσεις και η ταυτόχρονη ανάδειξη μέσα από τον αθλητισμό της μοναδικής ομορφιάς του Ολύμπου.

 Για τον παραπάνω σκοπό δημιουργήσαμε ένα  νέο αγώνα  ορεινού βουνού μήκους 5 χιλ. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή σε χαμηλό υψόμετρο (μεταξύ 320μ και 610 μ) η οποία ενώνει τα δυο μεγάλα ρέματα του βορειοανατολικού Ολύμπου αυτό της Αγ. Τριάδας και της Αγ. Κόρης. Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο αφετηρίας  τους  Άγιους  Απόστολους  Βροντούς. (όπου και βρίσκονται τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς).

 

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη της  Αγίας Κόρης. Λίγα λόγια για την Αγία Κόρη :

Το προσκύνημα της  Αγία Κόρη βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου 4 χιλ από την Βροντού και ένα χιλ. από τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Απόστολους. Βρίσκεται στο βάθος ενός  πυκνού φαραγγιού με πλούσια βλάστηση στο όποιο φτάνει κανείς αν κατέβει το μονοπάτι με τα 180 σκαλοπάτια .

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση  η Αγία Κόρη ήταν μία όμορφη κοπέλα  από την περιοχή των Ιωαννίνων την οποία θέλησε να  πάρει στο χαρέμι του ο Αλί  Πασάς. Εκείνη κρατώντας την εικόνα της Παναγίας για να γλυτώσει κατέφυγε στο Όλυμπο στην περιοχή  της Παλιάς Βροντούς. Εκεί στο βάθος της ρεματιάς πέθανε από το κρύο και την ασιτία. Δίπλα στο άψυχο σώμα ανέβλυζε αγιάσμα και οι κάτοικοι έκτισαν στην μνήμη ένα εκκλησάκι γύρω από το δέντρο. Επειδή κανείς δεν ήξερε το όνομα της, την  ονόμασαν Αγία Κόρη . Η μνήμη της γιορτάζεται την ημέρα της Αγίας Τριάδας. Το άγιασμα της  είναι θαυματουργό και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για θαύματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς.

 

 

Με εκτίμηση η Οργανωτική  Επιτροπή του

“2nd North Olympus Trail  Vrontou 2017“

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου  που συνέρρευσε την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017, για τα Κούλουμα στους  Αγ. Απόστολους Βροντούς στις παρυφές του Ολύμπου που οργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς.

Οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν φασολάδα, λαγάνα, κρασί και σαρακοστιανούς μεζέδες. Υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι αργά το μεσημέρι.

Ο ΕΟΣ Βροντούς θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εθελοντές και τους χορηγούς της εκδηλώσεις.

 

Χορηγοί της εκδήλωσης

Φρουτοεμπορική Βασιλειάδη Παναγιώτη (φασολιά & λαχανικά)

Αρτοποιό  Κουτσής Βασίλειος  Βροντού (λαγάνες)

Αρτοποιό Χατζόπουλος Πασχάλης  Κατερίνη (λαγάνες)

Τσιμήτρης Γ. Δημήτριος  Βροντού (Ελιές)

Κωσταντόπουλός ΑΕ OLYMP (Ελιές)

Γκολέμα Κυριακή  Παντοπωλείο Βροντού  ( τουρσί)

Κούρτης  Αποστόλης Ράχη  (Κόκκινο κρασί)

Παντούλης Ιωάννης Περίσταση  (Λευκό κρασί)

Διός  μεταλλικό νερό

Δημαλής Ιωάννης Βροντού (μήλα)

   

Ο ΕΟΣ Βροντούς εύχεται σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά καλή σαρακοστή, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου.

Κυριακή 4 Ιουνίου 2107

 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς σε συνεργασία με τον Λάζαρο Ρήγο και την ομάδα του Olympus Mythical Trail,  μετά την επιτυχία του 1ου ΝΟΤ Vrontou, διοργανώνει και  φέτος  τον “2nd North Olympus Trail Vrontou 2017“, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20.1 χιλ. στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Βροντούς Πιερίας, με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou).

Στόχος του αγώνα είναι  η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας είχε ως  αφετηρία τους Αγ. Απόστολους  (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και θα  κινηθεί στην παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι   (320μ)  – Αγία Κόρη (280μ) – Ίταμος (πηγή), Κοπανούλα (πηγή 1.010μ)  Έλατος (1.450 μ), Μαστορούλι (πηγή 1.020 μ), Παπά Αλώνι (1.015μ) , Κατραναριά (780μ) , Παλαβός, Σπηλιές και θα καταλήξει στους Αγ. Απόστολους. Θα υπάρχουν συνολικά 3 σταθμοί τροφοδοσίας και 3 πηγές.

 

Με εκτίμηση η Οργανωτική  Επιτροπή του

“2nd North Olympus Trail  Vrontou 2017“

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον “North Olympus Trail 2016“

Κυριακή 5 Ιουνίου

Νέος αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Β.Α. Όλυμπο 
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει για πρώτη φορά το Κυριακή 5 Ιουνίου αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλ στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou ( ΝΟΤ Vrontou).

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/registration .

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη του αγώνα και τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/rules .

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15€ ευρώ. 

Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο λογαριασμό της διοργάνωσης:
Τράπεζα Πειραιώς:

IBAN……GR52 0171 6160 0066 1610 6516 483

Ο λογαριασμός ανήκει στους 
ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΚΟΛΑΛΟΥ
ΜΠΑΓΓΕΑ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ εκπροσώπους του αγώνα.
Μην ξεχάσετε κατά την πληρωμή σας να αναγράφετε το όνομά σας.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής είναι οι ακόλουθες: 

Α) για όλους τους συμμετέχοντες:
1. αριθμός αγώνα (bib),
2. τροφοδοσία στον αγώνα, 
3. ιατρική υποστήριξη, 
4. αναμνηστική μπλούζα συμμετοχής (T-Shirt) 
5. γεύμα (2 σουβλάκια και μπύρα ή αναψυκτικό) 

Β) για όσους αθλητές τερματίσουν τον αγώνα: αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού.

 

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία 'Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης', στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας κινείται σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας των 20km έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα των 20km NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και για κάθε είδους ανακοίνωση που αφορά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Περισσότερα...