Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer
Transparent Layer

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΤ VRONTOU 20 Km

 

Αφετηρία του αγώνα είναι τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Απόστολους στον Όλυμπο (υψομ. 320μ.) και τερματισμός το ίδιο το σημείο. H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

 

Από την Αφετηρία μέχρι τον Α’ σταθμό τροφοδοσίας 

Κύρια χαρακτηριστικά των πρώτων 6χιλ 

Άσφαλτος μήκους 1,3χιλ,185 σκαλοπάτια μέχρι το άγιασμα της Αγ. Κόρης, διαδρομή κινείται ανηφορικά, κατεύθυνση αρχικά νότια και στη συνέχεια δυτική, υψομετρική διαφορά  -60μ,+ 680μ , πυκνή  βλάστηση, πολλές πηγές και ρέματα. 

Η διαδρομή του ορεινού αγώνα - με αφετηρία τους Αγ. Αποστόλους - ακολουθεί την παρακάτω πορεία: αρχικά κατηφορίζει σε ασφαλτόδρομο μήκους 1,3 χιλ. που οδηγεί στο ξωκλήσι της Αγ. Κόρης και στην συνέχεια κατεβαίνει τα 185 σκαλοπάτια που οδηγούν στο βάθος του φαραγγιού οπού βρίσκεται το ομώνυμο ξωκλήσι. Από εδώ και πέρα κινούμαστε πλέον μέσα στο δάσος, η διαδρομή  ανηφορίζει ακολουθώντας το Καρσιότικο μονοπάτι, περνά από την αριστερά πλευρά των καταρρακτών της Αγ. Κόρης και συνεχίζει ανηφορικά περνώντας διαδοχικά εναλλάξ τρεις  φορές το ομώνυμο ρέμα, για να καταλήξει μετά από πορεία 3.5 χιλ. στο ρέμα Τσαβάλι. Οι αθλητές από το σημείο αυτό  αν θέλουν μπορούν να προμηθευτούν νερό καθώς η πηγή απέχει μερικά μετρά από το μονοπάτι. Στην συνέχεια το μονοπάτι συνεχίζει ανοδικά με διαδοχικές φουρκέτες για να καταλήξει μετά από 1.5 χιλ αρχικά στην πηγή Ίταμος και μετά από 300μ στο πρώτο σταθμό τροφοδοσίας στη πηγή Κάτω Κοπανούλα. Εκεί οι αθλητές μπορούν να προμηθευτούν νερό, coca cola, ξηρούς καρπούς, φρούτα κτλ.

 

Από τον Α μέχρι τον Β σταθμό τροφοδοσίας (μήκους 5 χιλ) 

Κύρια χαρακτηριστικά: ανηφόρα μέχρι το μέγιστο υψόμετρο της διαδρομής (1.450 μ υψομ ) στη θέση Έλατος και στη συνέχεια κατηφόρα, υψομετρική διαφορά  +450μ  -400μ, δάσος με αραιή και ψηλή  βλάστηση, κατεύθυνση αρχικά δυτική και στη συνέχεια βόρεια, νερό από δυο πηγές.

 

Αφήνουμε πίσω μας τον πρώτο σταθμό σε υψομ 1020μ ανηφορίζοντάς σε πυκνό δάσος και μετά από 800μ φτάνουμε στην πηγή Άνω Κοπανούλα. Εδώ θέλει προσοχή στην διαχείριση του νερού, καθώς στο υπόλοιπο της  διαδρομή μας νερό θα βρούμε μετά από 4,5 χιλ  και 5 χιλ αντίστοιχα στους υπόλοιπους δυο σταθμούς .Από τη θέση Άνω Κοπανούλα η διαδρομή κινείται πάνω σε παλιό δρόμο ξύλευσης μήκους 800μ μέχρι να συναντήσει το μονοπάτι που κινείται κάτω από την θέση Κατάρτι με κατεύθυνση τη θέση Έλατος. Εδώ οι κλήσεις είναι ομαλότερες και στην θέση Έλατος βρισκόμαστε στο υψηλότερο σημείο του αγώνα σε υψομ 1.450. Από εδώ και στο εξής κατηφορίζουμε σε διαδοχικές φουρκέτες μέσα σε δάσος από  πεύκα για να καταλήξουμε ξανά σε παλιό δρόμο ξύλευσης μέχρι την θέση Μαστορουλί (πηγή) και υψομ. 1.030μ οπού βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας. Οι αθλητές εδώ θα προμηθευτούν    νερό, coca cola,  ξηρούς καρπούς, φρούτα κτλ.

 

Από τον Β μέχρι τον Γ σταθμό τροφοδοσίας (5 χιλ) 

Κύρια χαρακτηριστικά: αρχικά αραιή βλάστηση και στην συνέχεια πυκνή, υψομετρική διαφορά +-50μ, κατηφορικά , νερό μόνο στο σταθμό τροφοδοσίας, κατεύθυνση αρχικά βορειοδυτικά και στη συνέχεια βόρεια.

Συνεχίζουμε κατηφορικά για 600 μ περίπου ακολουθούντος  το παλιό δασικό δρόμο και στην συνέχεια κινούμαστε βορειοδυτικά και  ανηφορίζουμε καλύπτοντας υψομετρική διάφορα +100μ. μέχρι το μικρό οροπέδιο Μαλακά με κατεύθυνση δυτική  προς τη θέση Τραγογραίκι και στην συνέχεια κατηφορίζουμε μέσα σε πυκνή βλάστηση από άρια μηλιάδι, κουτσουπιές, πεύκα, πυξάρια κτλ. με κατεύθυνση βόρεια  για να καταλήξουμε στη θέση Παπά Αλώνι και υψομ. 1035μ. Ένα μικρό ξέφωτο κάτω από τον Κορυφή του Προφήτη Ηλία έχοντας απέναντι τις ψιλές κορυφές του Μπαρμπαλά και του Παλιομονάστηρου. Από την θέση αυτή για 800μ κατηφορίζουμε ακολουθούντος  διαδοχικά καγκέλια μέχρι τη θέση Γκορτσιά και υψομ910. Τώρα  η διαδρομή κινείται σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο σε ομαλές κλίσεις και μετά από 500μ ,θα καταλήξει στη διασταύρωση που οδηγεί αριστερά  βορεια στο καταφυγιο Κρεβάτια και  δεξιά, ανατολικά  στους  Αγ. Αποστόλους Βροντούς. Εδώ θα συναντήσουμε τον τρίτο και τελευταίο σταθμό του αγώνα. Οι αθλητές εδώ μπορούν προμηθευτούν νερό, coca cola, ξηρούς καρπούς, φρούτα κτλ 

 

Από το Γ σταθμό μέχρι τον τερματισμό μήκους 5 χιλ 

Κύρια χαρακτηριστικά: αρχικά αραιή βλάστηση και στην συνέχεια πυκνή, υψομετρική διαφορά - 400μ. νερό μονάχα στο σταθμό τροφοδοσίας, κατεύθυνση ανατολική. 

 

Η διαδρομή συνεχίζει  σε δάσος οξείας, πεύκου, κτλ  με κατεύθυνση ανατολική περνώντας διαδοχικά τις θέσεις Παλαβός, Τρία Πριόνια, Σπηλιές, Ίταμος. Από την θέση Ίταμος και στην συνέχεια οι αθλητές κινούνται σε χαμηλή βλάστηση για να καταλήξουν στο τερματισμό στη θέση Αγ. Απόστολοι.

 

  

NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU (NOT VRONTOU)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 χιλιομέτρων με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο των 6 χιλιομέτρων με την επωνυμία 'Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης', στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δ. Δίου.

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας κινείται σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας των 20km έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και ακολουθεί την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και καταλήγει στους Αγ. Απόστολους.

 H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα των 20km NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και για κάθε είδους ανακοίνωση που αφορά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Περισσότερα...